Hybridmøder
Et hybridmøde er et møde med både fysiske og digitale deltagere. Netop hybridmøder har været en af de store tendenser, som har accelereret gennem Covid-19, og forventes at fortsætte fremover.
I et hybridmøde kan der både være digitale og fysiske deltagere til stede på samme tid, og mødet kan derfra skaleres op og ned i kompleksitet.
Stor fleksibilitet for både deltagere og speakers
Den største fordel ved hybridmøder er, at det giver en stor fleksibilitet for både deltagere og speakers. De kan være med både online og fysisk, og det giver derved mulighed for, at mødet kan nå bredere ud.
Hubs
Indenfor hybridmøder er der stor interesse for hubs, dvs. at deltagere samles på forskellige lokationer, mens de deltager i samme møde. Netop hubs vurderes at have stort potentiale i perioder med øget sundhedsrisici, idet man kan mødes i mindre grupper.
Fysisk og digitalt
Hybridformatet medfører også en øget kompleksitet for arrangøren, idet man både skal indtænke den fysiske og digitale oplevelse samt sikre at det tekniske set-up fungerer til hybridformatet.
Hvor skal fokus ligge?
Skal du i gang med et hybridmøde, anbefaler vi fra VisitAarhus, at du tidligt i processen afklarer, hvorvidt det er
- et fysisk møde med mulighed for digital deltagelse
eller - et digitalt møde med mulighed for at være til stede fysisk.
Dermed vægtes brugeroplevelsen højst i det format, som du prioriterer.
Hybridmøde om hybride formater
Se eller gense seminaret om hybridmøder, som VisitAarhus afholdte den 16. marts 2021. Seminaret er gennemført som et hybridmøde, og blev live-streamet til over 180 tilmeldte.
Kortlægning af potentiale for hybridmøder
MeetDenmark har i efteråret 2020 gennemført en kortlægning af potentialet for hybridmøder. Kortlægningen er gennemført af Wonderful Copenhagen som del af Kickstartprojektet, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Er du interesseret i at afvikle hybridmøder i Aarhusregionen, så kontakt VisitAarhus Convention Bureau. Vores service er gratis og uden kommission.